dinsdag 19 juli 2016

Zonbeschadiging, huidveroudering en telomeren

(Huid)veroudering en telomeren

 

We weten allemaal wel dat onze celdeling sneller is wanneer we jong zijn en in de groei zijn, dan wanneer we ouder zijn.

Ook weten we wel dat de kwaliteit van onze celdeling achteruit gaat wanneer we ouder worden. Maar hoe komt dit?
Onze chromosomen hebben uiteinden, telomeren genoemd. Bij elke celdeling worden de telomeren een klein beetje korter, en wanneer het chromosoom helemaal geen telomeren meer bevat is de cel niet meer levensvatbaar en sterft de cel af. Uiteindelijk bepaalt de lengte van de telomeren de maximale levensverwachting van een organisme.

Lange telomeren voor een gezonde huid


Factoren die invloed hebben op de lengte van de telomeren in onze huid zijn onder andere UV straling en voeding. Een gezond dieet met voldoende plantaardige bestanddelen zoals aminozuren, fytonuriënten, vitamines en antioxidanten houden de cellen gezond, maar ook een belangrijke factor is bescherming tegen de zon.
   

DNA schade 


Een huid die door de zon beschadigd is, loopt DNA schade op en veroudert sneller. Daarnaast kan zon beschadiging leiden tot beschadigde cellen die versneld kunnen gaan delen en melanomen veroorzaken.


Het enzym Telomerase

 

Dat einde van de levensduur van een cel wordt uitgesteld door de werking van een enzym genaamd telomerase. Dit enzym kan de levensduur van de telomeren verlengen.

Het enzym werd ontdekt door Elizabeth Blackburn en Carol Greider in 1985, ze kregen hiervoor de Nobelprijs voor Fysiologie en Geneeskunde in 2009.

Telomerase in huidverzorgingsproducten  


Het telomerase enzym kan actief door de huid opgenomen worden waardoor de gezonde levensduur van de cellen verlengd wordt. Dat niet alleen, ook wordt hierdoor opgelopen zon beschadiging in de huid cellen verminderd, waardoor de huid weer haar jonge uitstraling terug krijgt. Rimpels worden minder diep, de gezichtscontouren worden weer steviger en de huid wordt gehydrateerd.

De Utsukusy Telomerasa's huidverzorgingsproducten

De Utsukusy Telomerasa's lijn is gebaseerd op het wetenschappelijke onderzoek naar Telomeren. De Medical divisie ontwikkelde een serum en een crème met Vitasource en het telomerasa enzym, een component wat de uiteinden van het DNA, de telomeren weer herstelt. Dit geeft verbluffende resultaten.
  • Rimpels verminderen en kleine rimpels verdwijnen
  • Zon beschadiging wordt verminderd en verdwijnt in sommige gevallen helemaal
  • De huid wordt strakker en steviger, de gezichtscontouren worden strakker
  • De stofwisseling in de huid verbetert 
  • De cellen van de huid worden gezonder en gaan langer mee
De Telomerasa's home care pack bestaat uit een vitamine lotion, met onder andere vitamine E en hyaluronzuur, een serum wat de werking van de behandeling verlengt en verdiept en een crème met onder andere Vitasource, het telomerasa enzym en shea butter.



http://www.utsukusy-schoonheid.nl/c-3058339/telomerasa-s-40/

De Utsukusy Telomerasa's lijn is te koop op http://www.utsukusy-schoonheid.nl/a-41160882/telomerasa-s-40/telomerasa-s-home-care-pack/
 

Lees meer over telomeren op:
http://www.c2w.nl/nieuws/telomeren-verlengen-zonder-genen-te-knippen/item18055 
http://epitalon-info.com/telomeer-telomerase/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten